Образователни технологии от ново поколение

Образователни технологии от ново поколение

"Технологиите и модерната учебна среда са ключ към по-добро образование,
а доброто образование - ключ към всичко останало"

+359 885 108 636 /+359 885 108 615

office@interactivebg.com

Arduino® Alvik

Учебно приключение по роботика

Arduino Alvik дава възможност на ученици, преподаватели и иноватори да влязат в света на програмирането и роботиката на всяко ниво и да следват персонализиран, творчески път. Следвайки подхода на Arduino да направи сложните технологии достъпни, Alvik е универсален инструмент, който свързва образованието и нововъзникващия свят на роботиката.

arduino alvik количка се движи по макет

Лек и лесно преносим

Arduino Alvik е малък робот-количка с квадратна форма, който можете да използвате за образование и творчество, където и да отидете. Можете да се забавлявате с него като Ваш личен приятел робот и да правите различни неща като практическо изработване, лесно кодиране или вълнуващо състезание по роботика. Той е изработен от материали, които са здрави и надеждни, и има висококачествени части и монтаж, така че можете да разчитате, че ще работи добре в различни образователни дейности.

За въпроси, консултация или поръчки

От блоково базирано до MicroPython програмиране

Използвайки редица езици за програмиране като блоково програмиране, MicroPython и Arduino C2, Arduino Alvik е създаден за ученици от всички нива от началното училище нататък. Неговият лесен за използване интерфейс и съдържание на учебната програма правят кодирането приятно и ангажиращо, насърчавайки творчеството от правенето на интерактивни игри до проучването на IoT и AI проекти, с поглед върху бъдещите цели. Напълно съвместим с екосистемата на Arduino, той подобрява учебния опит за потребителите на всички способности.

ученици се обучават с роботизирана количка Arduino Alvik
палтка със сензори на робот-количка Arduino Alvik

Основни сензори и подобрени възможности

Роботът Alvik използва Arduino Nano ESP32 за измерване и взаимодействие с реалния свят със своите вградени, висококачествени сензори. Тези сензори могат да проследяват линии, да измерват разстоянието с времето на полета, да откриват движение и ориентация с 6-осен акселерометър и жироскоп и да усещат близостта и цвета. Той също така поддържа приставки към два микро-серво мотора. Alvik е гъвкав и точен, отваряйки редица възможности и приложения.

Персонализирайте Alvik без граници

Arduino Alvik има портове за LEGO® Technic™ и M3 винтове, а също така може да работи с 3D печат и лазерно рязане. Този робот не е ограничен до една форма – това е платформа за вашата креативност!

Бързо и лесно свързване на външни сензори към конекторите Grove и QWIIC plug-and-play без използване на спойка или сложни проводници, което позволява бързо прототипиране и тестване. Учениците могат да персонализират и подобряват своите роботи за конкретни задачи или оригинални творения.

Потопете се в реално проектно-базирано обучение

Учениците ще се учат чрез роботика и програмиране в повече от 19 интерактивни урока, където ще открият какво е роботиката и ще разработват творчески проекти като интелигентни складове и интелигентни магистрали. Уроците насърчават връзките между различни предмети и вдъхновяват всички да експериментират с технологиите чрез практически проекти и работа в екип. Чрез изучаването на технологиите студентите подобряват уменията си за критично мислене и решаване на проблеми, като се подготвят за реални ситуации.

Техническа спецификация

  • Възраст: 10+
  • Мобилна роботизирана количка х 6 бр.
  • Основна платка – Arduino Nano ESP32
  • 2x колела плюс 1x сферично колело
  • Сензори: ToF далекообхватен сензор, сензори за следване на линията, 6-осен акселерометър и жироскоп, сензор за близост и цветни сензори
  • 2x Grove I2C конектори, 2x Qwiic конектори, 6-пинов серво мотор за до 2x микро серво
  • Капацитивни сензорни бутони (D-Pad, OK, cancel)
  • Превключвател за включване/изключване
  • Съвместимост: Съвместим с винтове LEGO Technic и M3
  • Захранване: Акумулаторна батерия чрез USB-C порт на Arduino Nano ESP32

За въпроси, консултация или поръчки