Образователни технологии от ново поколение

"Технологиите и модерната учебна среда са ключ към по-добро образование,
а доброто образование - ключ към всичко останало"

+359 885 108 636 /+359 885 108 615

office@interactivebg.com

щанд на фирма Юнион Интерактив на осми квалификационен формум, гр. Айтос 2018 година

На 2.04.2018г., в гр. Айтос, се проведе осмият подред квалификационен форум, организиран от  СУ “Н.Й.Вапцаров” – гр. Айтос, където присъстваха над 60 учители и директори от региона, гост-лектори и хора, свързани с образователната сфера.

За поредна година СУ „Н.Й.Вапцаров” отвори вратите си за гости и новатори в образователната сфера, които имаха какво да споделят и да покажат пред голямата аудитория.

Фирма Юнион Интерактив взе участие на това събитие като гост-лектор, изнасяйки презентация на тема „Не на техниката, да на технологията”. Акцентът на презентацията, представена от управителите на фирмата  – Цветомир и Александър Николови, падна върху това да представи конкретни завършени модели за технологични подобрения в класната стая, които да са съобразени с факторите и текущата ситуация в образователна система в България, както и да представи и да запознае

присъстващите с уникалната технология на zSpace®.

Технологията на zspace е изцяло насочена към STEM обучението

Юнион Интерактив отвори щанда си за посетители още сутринта, където гостите имаха възможност да се докоснат и да се запознаят с различните софтуерни приложения към учебните станции за виртуална реалност – zSpace®.

След това представихме и нашата презентация, като в първата част показахме модел на дигитално обучение чрез интерактивна дъска в комбинация с образователния софтуер mozaBook Classroom, който предоставя възможност на учителите да създават свои уникални интерактивни уроци с графики, симулационни упражнения, мултимедия, 3D модели, електронни учебници, както и да създават свои упражнения и тестове чрез тестовия генератор към софтуера.

mozaBook Classroom е най-добрият софтуер за работа с интерактивни дъски и интерактивни дисплеи, както и с електронни учебници

Във втората част на презентацията поставихме акцент върху стереоскопичните дисплеи на zSpace® и огромните възможности, които те дават като една наистина нова технология в класната стая без еквивалентна алтернатива. Разбира се, интересът към zSpace® като последно поколение образователно средство беше очаквано силен, за което нашият екип се радва.

Трябва да се отбележи засиленият интерес към дейността на Юнион Интерактив както по време на самата презентация, така и на щанда, където успяхме да поговорим с участниците в квалификационния форум, да обменим опит и , може би, най – важното, да получим тяхната положителна обратна връзка.

Фирма Юнион Интерактив изказва и своите специални благодарности към СУ “Н.Й. Вапцаров” за прекрасната организация и възможността за участие на това събитие, където във всички присъстващи се забелязаха желание и мотивация за работа – фактори, ключови за успеха при  въвеждането на иновации и нови модели на обучение.

Благодарим ви от сърце и се надяваме, че ще се виждаме ежегодно!

Осми квалификационен форум на СУ “Н.Й. Вапцаров” – гр. Айтос

Leave a Reply

Your email address will not be published.