Arduino® за образованието

Учебни комплекти за практическа и експериментална дейност в областта на електроника, програмиране, роботика и механика – идеално допълнение към всяка STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) лаборатория

Arduino® за образованието представлява програмa с дейности за класната стая, които превеждат учениците през STEAM съдържание от прогимназиален етап до етап висше образование, повишавайки сложността на заниманията, създавайки предизвикателства докато те развиват прогресивно своите умения в областта. Всички комплекти включват набор от електроника като например програмируеми платки, сензори, аксесоари, и механични части; лесен за работа open-source софтуер; онлайн съдържание за ученици за работа им по приложни проекти, както и инструкции, обучение и поддръжка за преподавателите.
Учениците се обучават, използвайки същите продукти, които компаниите по света използват в приложения като прототипиране, технология за дронове, изкуствен интелект и „machine learning“.

Arduino има повече от 30 милиона потребители по целия свят!

Решения за класната стая:

ARDUINO® STARTER KIT

Изучавайте електорника и започнете с програмиране в класната стая стъпка по стъпкане е необходим предходен опит!

Въведете учениците в прогимназиален етап в основите на програмиране, кодиране и електроника, в т.ч. електричен ток, напрежение и дигитална логика. Не са необходими предишни познания или опит, тъй като комплектите Ви превеждат стъпка по стъпка. Уроците и проектите могат да бъдат проведени със скорост, съобразно възможностите на Вашите ученици, позволявайки на всеки ученик да учи и открива със собствено темпо. Може да интегрирате комплекта към учебната програма към предмети като физика и химия!

Има достатъчно съдържание за целия учебен срок, така че Вашите ученици имат възможността да добият познания и увереност в програмирането и електрониката, като паралелно с това усвояват необходими умения за 21. век като работа в екип и разрешаване на проблеми.


ARDUINO® SCIENCE KIT

Позволява на учениците в прогиманзиален етап да мислят и действат като истински учени.

Учителите по Природни науки, които искат да въведат inquiry-based практически подход в обучението в прогимназиален етап в класната стая имат възможност да накарат учениците си да мислят и действат като истински учени с учебния комплект  Science Kit Physics Lab.

Разработен в партньорство с Google, комплектът, заедно с 9 интересни проекта, кара учениците да „откриват и обясняват физиката“ зад съоръженията в един увеселителен парк. Те изследват сили, движение, магнетизъм и проводимост, и разработват собствени хипотези като истински учени, след това проверяват и тестват техните предположения и ги записват в Google’s Science Journal app, дигитална работна тетрадка за провеждане и документиране на експерименти в реално време.

Не е необходим предходен опит за програмиране/кодиране – учениците могат да започнат с техните експерименти веднага.


CTC GO! CORE MODULE

Позволява на учениците в гимназиален етап да мислят и действат като истински учени.

Всичко, което Ви е необходимо, за създаването на забавни, ангажиращи и ефективни STEAM уроци за ученици в гимназиален етап.

Ангажирайте учениците в гимназиален етап в различни STEAM дисциплини, научете ги как да използват технологията като инструмент в забавна, ангажираща и практическа учебна среда и как да прилагат тези свои познания към реалния свят.

Като модулна интердисциплинарна програма, CTC GO! Предоставя на учителя лесен и практически ориентиран подход към STEAM концепции чрез проектно-базирано обучение и позволява на учениците да създават и тестват серия от различни проекти и практически експерименти.


ENGINEERING KIT

Предизвикайте учениците в гимназиален етап и им помогнете да развият приложни инженерни умения.

Предизвикайте Вашите ученици в областта на инженерството и им помогнете да развият инженерни умения с комплекта Arduino Engineering Kit R2. Използващ съвременна технология, комплектът е практичен обучителен инструмент, който демонстрира основни инженерни концепции, основни аспекти на мехатрониката и прогрмаиране с MATLAB и Simulink. Идеален за напреднали ученици в гимназиален етап, трите проекта в комплекта учат основите на моделирането, контрола, обработка на изображения, роботика, обработка на сигнал и други, като освен това – всичко е интересно и забавно!

Комплектът е основно насочен към  3 типа потребители: ученици, изучаващи инженерство, обучение по инженерство на ниво висше образование, където са необходими и практически задачи и разработчици с интерес или опит в инженерството – професионално или като хоби.


ARDUINO FUNDAMENTALS CERTIFICATE – Сертифицираща прогрма

Сертифициращата програма Arduino Certification Program (ACP) е инициатива, която официално сертифицира Arduino потребители и обучаеми и признава тяхната експертиза в ключови сфери. Провежда се онлайн и включва цялостен изпит върху системата, технологията и компонентите на Arduino.

Arduino Fundamentals Certification – Сертифициране за основи в Arduino

За ентусиастите, изпитът върху основите на Arduino е първата стъпка от сертифициращата програма Arduino Certification Program (ACP), направена, за да тества основните познания на скоро започналите обучение ученици в свързаните към Arduino електроника, програмиране и физическо пресмятане.

Изпитът предоставя входящо ниво на оценка и е достъпен за всеки заинтересован от официално сертифициране на неговите умения и познания върху Arduino, които могат, например, да бъдат използвани в CV за академични или професионални цели. Изпитът Fundamentals Certification също е отлична възможност за училища, образователни институции или компании, които са заинтересовани да сертифицират техните ученици, учители и служители.

Scroll to top