Образователни технологии от ново поколение

Образователни технологии от ново поколение

"Технологиите и модерната учебна среда са ключ към по-добро образование,
а доброто образование - ключ към всичко останало"

+359 885 108 636 /+359 885 108 615

office@interactivebg.com

zSpace® AIO работна станция

Комбинира виртуална и добавена реалност (VR/AR) в обучението по STEM дисциплините

zSpace AIO е работна станция тип AIO (All-in-one) със стереоскопичен 3D дисплей и размер на екрана 24″. За работа със zSpace AIO са необходими допълнителни 3D очила, които са включени в комплекта.

 

zSpace® е единствена по рода си тип образователна технология, която е предназначена за нуждите и потребностите на образованието в 21.век, особено в STEM направлението. Комбинация от виртуална и добавена реалност (VR/AR), 3D, интерактивност, zSpace® променя начина, по който учим (collaborative, personalized), приемаме информация (три сензорни модалности – виртуална реалност (VR), 3D, интерактивност), усвояваме нови знания (в цялостен контекст; типове въпроси на учениците; натрупвания в знанията) и ги прилагаме на практика в класната стая (виртуално, безопасно, по-нисък разход, по-високи резултати, невъзможни за стандартна класна стая дейности).

Оптимална образователна технология в STEM обучението

Създайте иновативни виртуални STEM лаборатории от ново поколение чрез уникалната технология на zSpace.

zSpace e уникална по рода си образователна технология с над 30 патента и е разпространена в над 1000 училища и университети по цял свят. Редовен финалист и победител в най-престижните изложения за технологии и образование, zSpace е оптимална технология за обучение по дисциплините от STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) цикъла.

За въпроси, консултация или поръчки

Предимства на zSpace® АIO като образователна технология

Достъпна виртуална и добавена реалност (VR/AR) в класната стая

zSpace AIO е интуитивен, лесен за употреба и наподобява технологии, които са познати, за да не се притеснявате за внасянето на най-новите технологии във Вашата класна стая. Използването на zSpace AIO позволява на обучаемите да взаимодействат с обекти, които “излизат” от екрана в 360-градусово изживяване.

Действително кинестетично VR/AR обучение в класната стая

С вградено проследяване и стилус, държан като писалка, обучаемите естествено преместват главите си и въртят китката си, докато докосват, дисектират и взаимодействат с виртуални предмети и обекти. Ангажирането на вниманието чрез тактилното обучение с движение, тестване и дейности, базирани на принципа “проба/грешка” в нетрадиционна учебна среда подкрепя запомнянето на информация и усвояването на дълготрайни знания.

Визуализация на абстрактни концепции

zSpace AIO осигурява неповторимо интерактивно учебно изживяване чрез интегриране на най-новите AR/VR технологии в класната стая с науката, математиката и професионалното обучение. Взаимодействайте с опасното. Наблюдавайте невъзможното. Изпитайте контрапродуктивното. Тествайте (и тествайте отново) това, което иначе струва скъпо.

За въпроси, консултация или поръчки

Как работи zSpace® AIO

Проследяващи сензори в дисплея

Всяка система zSpace има вградена система за проследяване на позицията на главата и настройва картината спрямо това.

Системата за проследяване на zSpace работи с Вашите 3D очила и Ви позволява да се оглеждате наоколо, под и над виртуален обект за персонализирано и реалистично преживяване. Сензорите засичат позицията на главата и настройват картината спрямо това.

Активни 3D очила

Леките и удобни 3D очила отключват магията на zSpace и позволяват на учениците да виждат обектите като 3D холограми, които “излизат” от екрана.

Проследяващите 3D очила работят заедно със zSpace системата за проследяване, за да предоставят на потребителя интерактивно преживяване за AR/VR (добавена и виртуална реалност).

Стилус (интерактивна писалка)

Стилусът Ви позволява да “изтеглите” обектите от екрана и да ги поставите буквално пред лицето си, както и да взаимодействате с тях в реално време.

С zSpace стилуса учениците могат да въртят ръката си по естествен начин, докато вдигат, изследват и взаимодействат с различни обекти. Бутоните на стилуса изпълняват различни действия в зависимост от софтуерното приложение, което използвате.

Усещане за дълбочина

Усещането за дълбочина на пространството и възможността на 3D обектите и сцените да “излизат” от екрана като холограми е резултат от технологията за стереоскопично 3D проектиране на zSpace дисплеите. Това предоставя на обучаващите се потапящо и запомнящо се учебно преживяване, което се отразява в способността им да разбират и запомнят представеното учебно съдържание.

Разглеждайте на 360°

Сензорната система за проследяване на zSpace следи и отчита положението на главата и погледа на обучаващите се и генерира виртуален обект, който може да бъде разгледан в пълнота от всички възможни страни. Позицията и ориентацията на обектите се актуализират в реално време, в зависимост от позицията на главата, създавайки едновременно реалистично и удобно зрително изживяване.

Усещане за допир

zSpace осигурява кинестетичен реализъм, като използва познати движения и взаимодействия, които хората често изпълняват.

Стилуса се държи като обикновена писалка и чрез нея докосвате, премествате, разглобявате и дисектирате генерираните 3D холограми.

Докоснете виртуално човешкото сърце, мозъка, различни животни, клетки, автомобилни двигатели и още много 3D модели

 

Софтуерни приложения за zSpace® AIO

Повече от 20 софтуерни приложения за zSpace, насочени към STEM и професионално обучение

zSpace приложенията подкрепят преподаването на широк спектър от учебни дисциплини, професии и индустрии. Повече от 20 софтуерни приложения, интегрирани за работа със zSpace, насочени към различни области и предмети (K-8 STEAM, Наука и математика, Земеделие, Здравни науки, Производство, Транспорт, Анатомия и физиология, Биология, Химия, Физика). По този начин изборът на софтуерни приложения определя посоката на Вашата виртуална лаборатория zSpace.

Техническа спецификация

Модел: zSpace AIO
Операционна система: Windows 10 Pro 64 bit
Процесор: Intel(R) Core(TM) i3-7300 CPU, 2 Cores, 4th generation CPU
Графична карта: Radeon Pro WX3100 RAM памет: 8.00 GB DDR4 RAM
Хард диск: 256 GB SSD
Wi Fi: 802.11 nac + BT
Входни и изходни портове: 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, порт за слушалки, 1 x HDMI, 1x RJ-45 LAN кабел, RJ-11 порт за писалка, порт за захранване

Дисплей:
Тип дисплей: Стандартен, не-тъч дисплей, сензорен, стереоскопичен 3D
Резолюция: 1920×1080
Размер: 24″ HD дисплей

Захранване:
Входно напрежение: Input: 100-240V, 2.9A, 50-60 Hz
Изходно напрежение: Output: 19V, 10.5A, 200W

Допълнително в комплекта:
1бр. Поляризирани активни 3D очила, със сензори за проследяване на движението
2 бр. Пасивни 3D очила за гледане за възрастни и деца
1бр. интерактивна писалка “стилус”

Още:
модел: zSpace AIO USB кабелна клавиатура Модел: zSpace AIO USB жична мишка
Включен софтуерен пакет: “zSpace Studio”
Допълнителна подвижна маса за позициониране на станцията (70 х 120 см)
24 месеца гаранция

За въпроси, консултация или поръчки