Образователни технологии от ново поколение

Образователни технологии от ново поколение

"Технологиите и модерната учебна среда са ключ към по-добро образование,
а доброто образование - ключ към всичко останало"

+359 885 108 636 /+359 885 108 615

office@interactivebg.com

zSpace® Inspire лаптоп

Персонализирайте STEM обучението чрез най-новия и единствен по рода си стереоскопичен 3D лаптоп.

Стереоскопичният 3D лаптоп zSpace Inspire осигурява неповторимо потапящо изживяване във виртуална и добавена реалност (VR/AR) в класната стая, а чрез уникалната технология, постигната от Acer и SpatialLabs™, работещите нямат нужда от допълнителни 3D очила.

Стерео 3D образ (холограмен ефект) без 3D очила.

Насладете се на ново измерение на VR/AR технологията в обучението. Новият модел стереоскопичен лаптоп на zSpace® проектира стерео 3D образ (холограмен ефект) без необходимост от 3D очила.
zSpace® Inspire осигурява интуитивно взаимодействие и завладяващо усещане в процеса на работа и обучение с устройството. Лаптопът zSpace® Inspire комбинира технологии, включващи проследяване на очите, стереоскопичен 3D дисплей, рендиране в реално време, както и AI технологии.

За въпроси, консултация или поръчки

Как работи zSpace® Inspire

Проследяване

Всеки zSpace Inspire лаптоп има проследяващи сензори, вградени в дисплея, които следят движението и позицията на главата на работещия с лаптопа.

Технологията на Acer SpatialLabs™ позволява генерирането на стерео 3D образ (холограмен ефект) без необходимост да слагате 3D очила.

Стилус (е-писалка)

zSpace стилусът Ви позволява да извадите обекти от екрана, сякаш са истински обекти, да ги разгледате, да ги докоснете и да взаимодействате с тях.

С zSpace стилуса учениците могат да въртят ръката си по естествен начин, докато вдигат, изследват и взаимодействат с различни обекти.

Сензорен модул за стилуса

Stylus Sensor Module (SSM) проследява позицията на zSpace Inspire лаптопа и стилуса, за да създаде безпроблемни, максимално реалистични 3D взаимодействия.

Сензорния модул към zSpace Inspire лаптопите е включен в комплекта към всеки закупен zSpace Inspire лаптоп.

Усещане за дълбочина

Усещането за дълбочина на пространството и възможността на 3D обектите и сцените да “излизат” от екрана като холограми е резултат от технологията за стереоскопично 3D проектиране на zSpace Inspire лаптопите. Комбинирано със специалната технология на Acer SpatialLabs™ отпада и нуждата от носене на 3D очила за целта, без това да променя ефекта от преживяването.

Разглеждайте на 360°

Сензорната система за проследяване на zSpace Inspire следи и отчита положението на главата и погледа на обучаващите се и генерира виртуален обект, който може да бъде разгледан в пълнота от всички възможни страни. Позицията и ориентацията на обектите се актуализират в реално време, в зависимост от позицията на главата.

Усещане за допир

zSpace Inspire осигурява кинестетичен реализъм, като използва познати движения и взаимодействия, които хората често изпълняват.

Стилуса се държи като обикновена писалка и чрез нея докосвате, премествате, разглобявате и дисектирате генерираните 3D холограми.

За постигането на тази цел са необходими стилуса (е-писалка) и Сензорния модул за стилуса.

Мобилни виртуални zSpace® STEM лаборатории със zSpace® Inspire

Създайте мобилни и персонализирани STEM лаборатории с различен фокус и направление, в които учениците ще могат да тестват и експериментират в различни STEM области в напълно безопасна виртуална (VR/AR) среда

zSpace® Inspire лаптоп
Шкаф за зареждане на zSpace® Inspire лаптопи

За въпроси, консултация или поръчки

Предимства на zSpace® Inspire като образователна технология

Достъпна виртуална и добавена реалност (VR/AR) в класната стая

zSpace® Inspire е интуитивен, лесен за употреба и наподобява технологии, които са познати, за да не се притеснявате за внасянето на най-новите технологии във Вашата класна стая. Използването на zSpace® Inspire позволява на обучаемите да взаимодействат с обекти, които “излизат” от екрана в 360-градусово изживяване.

Действително кинестетично VR/AR обучение в класната стая

С вградено проследяване и стилус, държан като писалка, обучаемите естествено преместват главите си и въртят китката си, докато докосват, дисектират и взаимодействат с виртуални предмети и обекти. Ангажирането на вниманието чрез тактилното обучение с движение, тестване и дейности, базирани на принципа “проба/грешка” в нетрадиционна учебна среда подкрепя запомнянето на информация и усвояването на дълготрайни знания.

Визуализация на абстрактни концепции

zSpace® Inspire осигурява неповторимо интерактивно учебно изживяване чрез интегриране на най-новите AR/VR технологии в класната стая с науката, математиката и професионалното обучение. Взаимодействайте с опасното. Наблюдавайте невъзможното. Изпитайте контрапродуктивното. Тествайте (и тествайте отново) това, което иначе струва скъпо.

За въпроси, консултация или поръчки

Софтуерни приложения за zSpace® Inspire

Повече от 20 софтуерни приложения за zSpace, насочени към STEM и професионално обучение

zSpace приложенията подкрепят преподаването на широк спектър от учебни дисциплини, професии и индустрии. Повече от 20 софтуерни приложения, интегрирани за работа със zSpace, насочени към различни области и предмети (K-8 STEAM, Наука и математика, Земеделие, Здравни науки, Производство, Транспорт, Анатомия и физиология, Биология, Химия, Физика). По този начин изборът на софтуерни приложения определя посоката на Вашата виртуална лаборатория zSpace.

Техническа спецификация

Модел: zSpace Inspire 
Операционна система (OS): Windows 11 Pro 64-bit
Процесор: 11th Gen Intel® Core™ i5-11400H processor
Памет: Dual-channel 16GB DDR4 SDRAM
Видео карта: NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 with 6GB GDDR6 VRAM
Твърд диск: 512 GB SSD, PCle Gen4, 16 GB/s, NVMe
Уеб-камера: 1280 x 720 resolution 720p HD audio/video recording
Проследяваща камера: 1280 x 480 resolution (VGA x 2) with SpatialLabs technology
Безжична мрежа (Wi-Fi): Intel® Wireless Wi-Fi6 AX201 802.11a/b/g/n/acR2+ax wireless LAN, поддържа Bluetooth® 5.1 Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready
I/O Портове за свързане: USB 3.2 Gen 2, USB Type C / Thunderbolt 4, DisplayPort 1.4, HDMI port with HDCP support, SDCard reader, 1000mb Ethernet (RJ-45) port

Дисплей:
15.6″ HD Display with IPS technology Ultra HD 3840 x 2160 in 2D mode, Acer ColorBlast technology, Pantone® validated, Delta E<2, 100% Adobe RBG color gamut, SpatialLabs 3D Stereoscopic module, 1920 x 2160 in 3D mode

Аксесоари:
1 бр. интерактивна писалка “стилус” + сензорен модул за писалката
1 бр. мишка

Още:
Постоянен лиценз за софтуер zSpace Studio A3
24-месеца гаранция

За въпроси, консултация или поръчки