Образователни технологии от ново поколение

Образователни технологии от ново поколение

"Технологиите и модерната учебна среда са ключ към по-добро образование,
а доброто образование - ключ към всичко останало"

+359 885 108 636 /+359 885 108 615

office@interactivebg.com

Завършен STEM център в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” – гр. Самоков

През месец Април 2021 се откри новоизградения STEM център в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” – гр. Самоков.

Новият STEM център е с изцяло променена интериорна и технологична среда, отговаряща на всички тенденции в посока едно модерно, функционално, естетически издържано, сигурно и функционално обучително пространство.

Новият STEM център в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” – гр. Самоков ще бъде място за учене чрез експерименти, опити, откривателство, самостоятелно проучване, групови проекти, дебати, формиране на умения и интерес към природните науки.

Физическа среда и интериор

Интериорният дизайн на новия STEM център е подготвен от интериорно студио ERATO Design.

Технологии и софтуер

Разбира се, STEM центърът разполага с последно поколение технологии и образователен софтуер за провеждане на качествено обучение в областта на STEM науките.

Кабинетите са оборудвани с интерактивни дисплеи от Юнион Интерактив в комбинация с образователен софтуер mozaBook Classroom – задължителен елемент за изграждане на модерно и функционално фронтално презентационно пространство.

В допълнение кабинетите са оборудвани със стереоскопични лаптопи zSpace® и стереоскопичен дисплей zSpace® – технология, насочена изцяло към STEM обучението, представяща учебното съдържание чрез 3 сензорни модалности (визуално, допир, звук), предоставяйки възможност не просто за обучение, а за цялостно и “потапящо” учебно изживяване на учениците.

STEM центърът в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” е оборудван и с т.нар. недигитални технологии, включващи микроскопи, както и образователни комплекти Arduino, насочени към практическа и експериментална дейност в областта на електроника, програмиране и роботика.

Всичко това превръща новия STEM център в обучително пространство от ново поколение, което дава най-различни възможности за работа и обучение на учениците чрез технологии (дигитални и недигитални, такива, базирани на VR/AR (MR)), чрез които да бъде засилен интереса и резултатите на учениците в дисциплините от STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) цикъла.

За въпроси, консултация или поръчки

Завършен STEM център в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” – гр. Самоков