Образователни технологии от ново поколение

Образователни технологии от ново поколение

"Технологиите и модерната учебна среда са ключ към по-добро образование,
а доброто образование - ключ към всичко останало"

+359 885 108 636 /+359 885 108 615

office@interactivebg.com

НовиниВиртуална реалност

VIVED обяви нов софтуер по химия за zSpace®

Демонстрационно видео на новия софтуер по Химия, оптимизиран за работа със zSpace®

July 25, 2018

В края на месец юни VIVED обяви своя нов софтуер по химия, интегриран за работа с технологията на zSpace®. По този начин учениците вече имат възможността да изучават органична и неорганична химия чрез симулации във виртуална и добавена реалност. 

Новият софтуер – “VIVED Chemistry” – ще предлага повече от 100 различни дейности и уроци, както и 15 различни симулации в полза на обучението по химия в училище. Към софтуера ще има предварително подготвени уроци, които отговарят на изучавания в училище материал и са съставени така, че да следват модела на обучение със zSpace®, а именно – повече практическа дейност, стимулиране на изследователския подход в обучението, изграждане на междупредметни връзки, стимулиране на критичното мислене. 

Чрез “VIVED Chemistry” учениците ще могат да изучават в дълбочина 5 различни тематични направления: химични елементи, молекули, неорганична химия, кристали и органична химия. 

Софтуерът “VIVED Chemistry” е разработен от докторанти и професори от Penn State University и University of Iowa. Техният екип е работил заедно с група от ИТ специалисти, за да се получи крайния продукт, който комбинира 3D виртуални репрезентации на химични концепции, пояснителни текстове, както и тестови упражнения за всеки от подготвените уроци и дейности. СЕГА, когато софтуерът вече е интегриран за работа със zSpace®  учениците ще имат възможността да работят с виртуални холограми в една наистина потапяща среда. 

Учителите по химия от своя страна, може да очакват по-висока степен на ангажираност в класната стая от страна на учениците и по-детайлно и фундаментално разбиране на изучавания материал. 

“Един от проблемите в часовете по химия, който продължава да се обсъжда, е това колко е трудно за учениците и за целия клас да виждат това, което се случва.” – споделя Том Никниш, президент на компанията VIVED. “С партньорството и интегрирането на софтуера за технологията на zSpace®, учениците вече могат да визуализират и почти да пипнат това, което се случва, като по този начин наистина са в състояние да разбират и да усвоят сложни концепции в тази област.”

Очаква се софтуерът “VIVED Chemistry” да бъде пуснат на българския пазар през септември 2018г. 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ СЛЕДЕТЕ САЙТА НА ЮНИОН ИНТЕРАКТИВ, където ще откриете актуална информация за всички новини, свързани със zSpace! 

VIVED обяви нов софтуер по химия за zSpace®

Leave a Reply

Your email address will not be published.